You are currently viewing Arnold Schwarzenegger “Terminatör” İçin Kullandığı Tuhaf Eğitim Yönetimini Anlattı

Arnold Schwarzenegger “Terminatör” İçin Kullandığı Tuhaf Eğitim Yönetimini Anlattı

  • Post author:
  • Post category:haberler

Schwarzenegger son kitabında, ikonik filmin silah sahnelerine hazırlanırken uyguladığı alışılmadık eğitim yöntemini anlattı.

.

Aksiyon sinemasının efsane ismi Arnold Schwarzenegger, 1984 yapımı “Terminatör” filmindeki rolüne hazırlanmak için olağanüstü çaba harcadığını açıkladı.

Schwarzenegger’in onlarca yıllık Hollywood aksiyon yıldızı kariyerindeki en ikonik rollerinden biri olarak kabul edilen Terminatör için, yönetmen James CameronBarbar Conan” yıldızıyla görüşmek için isteksizdi. Ancak Schwarzenegger sonunda, kötü T-800’ün nasıl oynanması gerektiğine dair içgörüsüyle Cameron’ı etkileyecek ve sonunda stüdyonun O.J. Simpson‘ın oynaması için zorladığı rolü kazanacaktı.

Aksiyon yıldızı, “Be Useful: Seven Tools for Life” adlı son kitabında, filmdeki silahlı her sahneyi gözleri kapalı gerçekleştirebilene kadar gözlerini bağlayarak çalıştığını anlattı. Ayrıca silahı ateşlendiğinde göz kırpma refleksine direnmeyi öğrenene kadar çok sayıda mermi attı. Rolüne bağlılığı, sevilen devam filminde de devam etti; ünlü av tüfeği taklasını parmak eklemleri kanayana kadar defalarca çalıştı.

İşte Schwarzenegger’in alışılmadık ve yoğun eğitim programına dair anlattıkları

‘Terminatör’de olay makineye dönüşmekti: Her silah gösterisini gözlerim kapalı yapana kadar gözlerimi bağlıyordum ve menzile o kadar çok mermi atıyordum ki, silahım ateşlendiğinde artık gözümü kırpmıyordum.

‘Terminatör 2’de pompalı tüfeğin kurma taklasını o kadar çok çalışıyordum ki, iki saniyelik ekran süresi boyunca parmak eklemlerim kanıyordu. Şikayet etmedim.

Schwarzenegger, kariyeri boyunca Barbar Conan ve “Predator“daki Binbaşı Alan “Dutch” Schaefer dahil olmak üzere birçok ikonik rolü canlandırmış olsa da, gelecekten gelen T-800 sibernetik suikastçısını ele almasıyla çok az kişinin sahip olabileceği yaygın ve kalıcı bir çekiciliğe sahip oldu.

Her ne kadar dört devam filmi için rolü yeniden üstlense ve 2009’daki “Terminatör: Kurtuluş“a kendi görünümünün dijital bir rekreasyonunu ödünç verse de, ilk filmde Cyberdyne’in fütüristik ölüm makinesi olarak en iyi performansına imza attı.

1991 yapımı “Terminatör 2: Mahşer Günü” serinin çok daha popüler ve kârlı filmi olmayı sürdürdüğü gibi T-800’ün ilk filmde yer alan bariz şekilde soğuk, mekanize canavarlığının insan tavırlarıyla değiştiğini görme eğilimini de başlattı.